На 850 метра дълбочина. Индонезийската подводница е потънала

По време на пресконференция индонезийският флот показа част от намерените отломки от подводницата.

Индонезийската подводница, която изчезна в сряда по време на учение близо до брега на Бали, е потънала. 53-членният екипаж на борда вероятно не е оцелял. Затова съобщи морският флот на Индонезия по време на пресконференция в събота.

Отломки от подводницата и голямо количество гориво бяха намерени във водата в близост до мястото, където тя изчезна. След сканиране на района военните са засекли подводницата на дълбочина от 850 м. Това е много по-дълбоко от максималната дълбочина, на която може да оцелее екипажът.

KRI Nanggala 402 изчезна рано сутринта в сряда по време на учения, провеждащи се на около 100 км от остров Бали. На борда ѝ имаше кислород само за 3 денонощия.

Подводницата е построена в Германия преди повече от 40 години, но през 2012 г. й се прави пълно преоборудване. Според индонезийския флот е била в изправно техническо състояние.

Намереният разлив на гориво на мястото, където потъва подводницата, повдига съмнения сред разследващите, че резервоарът е бил повреден.

В търсенето се включиха и военни кораби от Малайзия и Сингапур, както и САЩ, Австралия, Франция и Германия.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)