Нова дясна партия – КОД, може би ще успее да участва още в евроизборите

Нова дясна партия ще се появи много скоро в България – ще се казва „Консервативно обединение на десницата“ (КОД). А неин основен учредител и идеолог е бившият министър на здравеопазването Петър Москов, пише Клуб Z .

Очаква се учредяването на формацията да бъде обявено до дни. Освен Москов в КОД ще участват и негови сподвижници от предишната партия, от която бе част – ДСБ. Сред тях е Ралица Кирилова, която преди две години беше и кандидат за председател на ДСБ. Битката тогава спечели Атанас Атанасов. Пепа Деведжиева – бивш председател на ДСБ в Пловдив, също се очаква да е сред учредителите. В списъка е и Младежкия консервативен клуб. Сред лицата, които трябва да участват в обявяването на новата партия, ще е и психиатърът и общественик Любомир Канов
Предстои техническата и юридическата работа по учредяването на КОД. В зависимост от това колко време отнеме организацията на учредително събрание и съдебната регистрация на партията тя може да участва още в европейските избори на 26 май. За целта партийната регистрация (по закон) трябва да е факт преди крайния срок за регистрация на партии и коалиции за вота в Централната избирателна комисия. Според хронограмата на ЦИК за европейските избори и според Изборния кодекс това става не по-рано от 45 дни преди датата на вота. В случая крайният срок е 10 април 2019 г.

Повече прочетете в Клуб Z

image0 (9K)