Отказът на пилотите да летят е национална измяна!

Отказът на пилотите от авиобазата „Граф Игнатиево” да летят е национална измяна. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, като изрично наблегна на факта, че прави това определение в качеството си на бивш военен, съобщава „Фокус“.

[ad id=“225664″]
„Гледайте на мен като на представител на старото поколение на Българската армия”, подчерта Симеонов. „Там трябваше да има уволнени хора. Аз съм от семейство на военни и не мога даже да си помисля, че военен, независимо дали е летец, танкист или пехотинец, може да откаже да си изпълни военния си дълг независимо дали е в мирно или военно време, защото бил неразположен”, добави Симеонов. Според него военните се подчиняват на специални закони, наречени устави и точно в тях са предвидени много сериозни санкции за такива случаи.

[ad id=“255238″]
„За мен това поведение на хората, които получават заплати, за да си вършат работата и да защитават небето на България си е престъпление. Не мисля, че това трябва да остава без последствия”, каза още Валери Симеонов.
Той допълни, че неговото мнение се разминава и с официалната версия на Прокуратурата, като не споделя констатацията й, но въпреки това няма да се меси повече, защото това не му е ресор. В този смисъл не би искал да коментира повече дали има политическа или икономическа намеса там, а и не би могъл, тъй като не е запознат в детайли с този случай.


image0 (9K)