Парната баня за лице – 4 ползи от нея

Знаете ли, че парната баня за лице има не само почистващо, но и детоксикиращо и подмладяващо действие? Вижте, кои са ползите за кожата ви от тази релаксираща процедура, която можете спокойно да правите сами у дома:
Парната баня има много благоприятни действия върху кожата. Излагането на кожата на водните пари, активира нейните естествени процеси. Добавянето на няколко капки от любимото ви етерично масло пък ще се погрижи да се отпуснете и прочистите съзнанието си от насъбралото се напрежение и стрес.

1. Почиства кожата на лицето в дълбочина
Парната баня е позната с почистващото си действие, което може да бъде засилено с помощта на няколко капки от подходящото етерично масло. Ако и вие имате мазна и склонна към несъвършенства кожа, то парната баня е точно за вас. Добавяйте към горещата вода няколко капки масло от чаено дърво или мента, които ще помогнат за регулирането на количеството серум и по-ефективното дезинфекциране на порите.

2. Има детоксикиращ ефект
Отделяйте поне веднъж седмично време за парна баня на лицето си и кожата ви ще ви се отблагодари с по-здрав и сияен вид. Причината за това се крие в способността на парата да отворя порите и да ги почиства от натрупаните токсини и бактерии. Така тъканите се регенерират, насищат се с кислород и кожата ви отново ще заблести.

3. Действа релаксиращо
Тази терапия е възможно най-лесният и бърз начин да се отърсите от натрупаното напрежение през деня и да подобрите не само физическото, но и психическото си състояние.

За да увеличите анти-стрес ефекта, завършете домашната си спа процедура като покриете лицето си с топла мокра кърпа напоена с няколко капки масло от лавандула поне за 10 минути.

4. Подготвя кожата за противостареещата козметика
Освен да активират микроциркулация, достигайки до най-долните пластове на кожата, водните пари я подготвят за възстановителното лечение, което ще осъществят козметичните кремове, които използвате.

За да засилите антиейдж ефекта добавете лъжичка сода към парната баня. При смесването на содата с горещата вода, се освобождава въглероден диоксид, който подобрява микроциркулацията и благоприятства премахването на подкожните токсини.

Източник: rozali.com


image0 (9K)