През погледа на главния редактор: Как ще свърши сагата с ротацията

Живка Кехайова

Как ще свърши сагата с ротацията

Тя – сагата, не е точно заради ротацията, а заради електоратите на некоалиционните, които се страхуват, че ще им се наложи твърде ясно да заявят коалиционността си баш преди евроизборите.

Затова и решиха да разиграят театрото с меренето на… управленско влияние, защото при едните се прояви рязко олекване на електоралната тежест.

Какво ще се случи? Ами най-вероятно ГЕРБ-СДС ще приемат тезата на ПП-ДБ за регулаторите, а ПП-ДБ ще подпишат споразумението, подготвяно от ГЕРБ, в което със сигурност ще има и нещичко за защита на интересите на ДПС (което е политически редно при положение, че искаш да употребяваш някого и вбъдеще).

Това, което ме притеснява е не какво точно ще стане, а това, че дори водещите политически субекти у нас, считат електоратите си за идиоти, на които трябва да им се обясняват неизбежни политически процеси чрез сапунки – от най-гнусните, дублирани на български.

Ако съм от нечий електорат, щях да съм страшно обидена, че ме причисляват към нивото на феновете на едни други 3 партии.

На всичкото отгоре, заигравката с претенции за и срещу министри, е на път да удари по постигнатите до тук позитиви на некоалиционното правителство.

Атаките срещу Тагарев са странни за всеки, който следи и новините, и изказванията на украинските блогери и власти, които вчера се убиха да благодарят на България за добрите изненади и страхотната подкрепа – явно правим и продължаваме да правим нещо много по-добро от заядката за развалените бронетранспортьори. Просто спрете да пречите на Тагарев по всякакъв начин – стига му да се справя и с кохортата на президента из различните военни нива.

И спрете да лансирате Денков за външен министър – не става. Има качества, но не за този пост.

Изобщо, вземете се малко в ръце и ако ще управлявате тази държава и ще я водите дори на зиг-заг в правилната посока, спрете популистките дивотии и работете! Ако електоратът ви не разбира какво е нужно в момента, ще изгубите. Ако разбира и гледа долнопробнот ви шоу – ще изгубите електората.