През погледа на главния редактор: Любопитните новини от 47 НС

Живка Кехайова

Любопитните новини от 47 НС

Тъжна новина за Корнелия Нинова – Никола Минчев, новият председател на 47 НС от „Продължаваме промяната“ заяви, че няма да се менкат ротационно на поста – негов си е. Нинова с пълно право може да се сърди на ген. Атанасов, задето пусна в обръщение договорките и се наложи сега всички да ги отричат, включително с цената на мечтания от нея пост.

Румен Радев поръча на новите депутати – явно на подопечните си от 4-те политически сили, които преговарят за правителство, да разгледат с внимание и уважение предложения от неговия служебен кабинет Бюджет, т.е. да спрат Асен Василев, ИТН и ДБ да се дърхат и да обясняват, че е лош, необезпечен и задължаващ бъдещото правителство да тегли още и още големи заеми.

Как ще погледнат те на тази инструкция – ще приемат бюджета на служебното, или новото правителство ще състав свой, ще покаже кой е шефът – Радев, или Асен Василев (вече на всички, мисля е ясно, че Кирил е просто дизайнерската украса на групировката:).

ГЕРБ обеща да е конструктивна опозиция – да даде толеранс на новото правителство и дори да го подпомогне с експертиза, ако то пожелае. Не съм сигурна обаче, че знам на кое точно ГЕРБ му казват конструктивна опозиция, защото май ще има доста място за конструктивна критика – като с ДКК например.

Христо Иванов лично съобщи, че няма да е правосъден министър – язък за устрема, при Борисов поне стана такъв, преди да го накарат сам да си ритне канчето:). Чудя се дали днес мисли, че си е заслужавало, или въобще не му е позволено да мисли.

ИТН? За тях нищо не може да се каже – някъде в масовката са и ако не се измъкнат от нея – дори там няма да са дълго.

ДПС не ги мисля, те винаги се оправят.

Последната политическа сила?  – Нито е политическа, нито е сила, хубавото е, че е последна.


image0 (9K)