През погледа на главния редактор: Утре ще видим кой ще гласува според „съвестта“ на Радев

Живка Кехайова

Утре ще видим кой ще гласува според „съвестта“ на Радев

Днес ПП-ДБ връчиха на президента изпълнен мандат. Радев издържа само няколко минути среща с омразните нему.

Както му е обичаят, адресира съскащо послание към парламента, народните представители да гласуват този кабинет по съвест. Пределно ясно беше указанието – да гласуват според неговата съвест.

Утре кабинетът ще бъде гласуван. Ще видим ясно кой в Народното събрание се грижи за съвестта на Радев. И светът ще види кои са. Време е за ясна игра без криене зад облаци като: „ние се грижим за народните интереси“, без уточняване за интересите на коя точно част от народа се „грижат“.

Време е за грижа към държавата – мястото й в света, възможности за по-бързо развитие, максимално добри условия за развитие на бизнеса, по-добро качество на живот на способните хора, които движат икономиката и умножават националното богатство. Само така ще има максимална грижа за възрастните, за болните, за децата.

За останалите, неспособни да се погрижат за себе си – квалификация и образование, заплащане само при обществено полезен труд по времето на квалификацията и образованието им. Това е начинът обществото ни да започне да функционира ефикасно и да промени мисленето си от типа: „Някой ми е длъжен, нищо, че не съм полезен“.