През погледа на главния редактор: Черепа предложи на Слави. Защо?

Живка Кехайова

Черепа предложи на Слави Трифонов да използва регистрацията на партията му „Има такъв народ“, за да се явят заедно на избори (заедно с партията на Черепа „Българско лято“, която не успя да се регистрира) – т.е. с обща листа.

Направи го с фейсбук пост.

Звучи идиотски, защото подобна покана, дори да не е през социалните медии, към партия, която се очертава към момента трета в следващия парламент, можеш да направиш само ако:

    1. Държиш с нещо в ръцете си лидера й.
    2. Със сигурност знаеш, че има изключителни финансови затруднения, които можеш да покриеш.

Защото Слави Трифонов, ако не са на лице тези две условия, няма никаква облага от подобно странно съдружие. Напротив, най-малкото ще загуби половината си избираеми места в полза на друг субект, а вероятно ще загуби и избиратели, съответно политически позиции, защото магията му едва ли ще действа по същия начин, ако през нея наднича Черепа.

Пак чрез фейсбук пост Слави Трифонов, който не личи да е политически и обществен самоубиец, отказа – възпитано, но твърдо. От това пък спечели само той. Стана ясно, че и двата, посочени по-горе пункта не са валидни и вдигна цената си на желан и от дясното и от лявото, партньор.

Черепа пък още повече намали шансовете си да намери що-годе читава партия-носител. Само че не ми се вярва Черепа да е глупак – на неговото ниво глупаците не се славят с дълголетие. Тогава? Да не говорим, че естественото му място и естественият му носител е друг политически субект: „Изправи се! Мутри вън“.

Какво точно беше това днес? Защо изобщо се случи? Кой какви карти раздаде, какви чипове заложи и… прибра ли някой изобщо печалбата от рулетката?