През погледа на главния редактор: „30% от българите имат мнение, но не са съгласни дори с него“

Живка Кехайова

Прочетох във Фейсбук коментар, че 30%“ от българите винаги са ЗА дадена идея. 30% са винаги против. 10% нямат мнение, но най-важни са останалите 30%, които имат мнение, но не са съгласни с него.

В първия момент реших, че това е брилянтен виц, или анекдот, описващ изумително народопсихологията ни, успешно преодоляваща икономически, социални и дори физически закони, за да постигне невероятни дълбочини на дъното. След това ми стана тъжно, защото е прав авторът – твърде много са онези, които имат мнение, но не са съгласни дори с него.

Малко след това Мая Манолова заяви: „Третият мандат е възможен само ако бъде разглеждан като втори опит за първия мандат“.

След това Иво Христов допълни: „... Това, че в рамките на няколко месеца ще се проведат няколко парламентарни избори е знак, че „нещо, което е мъртво родено, има дълъг задгробен живот…“.

Оказа се, че министър пък не знае как и защо руска фирма удълбава и разширява канала към пристанището на Доган: „Нямам информация как се е стигнало до сключване на договор с „Гидрострой“, която е ангажирана с удълбаването на каналите към пристанището на почетвния председател на ДПС Ахмед Доган“ – заяви служебният транспортен министър Георги Тодоров по време на изслушването му в парламента.
Абе кой ги подписва тези договори? Направо Радев ли, след като министрите му не са информирани?

Стига за днес – мога да извадя и още диагнози, при това само от вчера и днес, но няма нужда. Не знам как ще е с ковида, но знам, че ваксина срещу безумието и глупостта няма открита и няма да има. По-лошо, безумието и глупостта не убиват носителя си, а големи групи от останалите.