Проверяват Агенцията по храните в Добрич заради Суджукгейт

Министерството на земеделието, храните и горите нареди Инспекторатът да провери Областната дирекция по безопасност на храните

Във връзка с информация от говорителя на Главна Прокуратура Румяна Арнаудова по случая с бившия народен представител от Добрич Живко Мартинов, Министерството на земеделието, храните и горите предприе тематична проверка от Инспектората в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Добрич.

Проверка на дейността на ОДБХ-Добрич извършва и Българската агенция по безопасност на храните от миналата седмица. За резултатите от инспекциите Министерството на земеделието, храните и горите ще информира своевременно обществеността.

[ad id=“236993″]

До проверките се стигна след като на 21 юли, петък, главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на Живко Мартинов. От местен търговец депутатът поискал 4 тона суджук с еленско месо лично за премиера Бойко Борисов. Малко след това Мартинов се отказа от имунитета си, а Борисов разпореди освобождаването на членовете на областното ръководство на партията в града.


image0 (9K)