Разследват чирпанлията, който закова дрегера на 3,34 промила

Срещу чирпанлията, който закова дрегера на 3,34 промила се провежда разследване под ръководството на Районна прокуратура-Чирпан. Димитър И. не само е заловен да шофира пиян, но и е управлявал товарен автомобил с невалидно свидетелство за управление.

[ad id=“236999″]

На 28 август, в Чирпан, около 15,50 часа, полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Димитър И на 50 години. Водачът бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което отчело наличие на алкохол – 3,34 промила в издишания въздух. На Димитър И. е издаден талон за медицинско изследване, но той отказал да даде кръв за изследване. При проверката било установено, че Димитър И. притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, включително и за товарен автомобил, но валидността му е изтекла през 2010 г. и не било подновено.

[ad id=“225664″]

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, приложен е Акт за установяване на административно нарушение и други документи. Димитър И. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.


image0 (9K)