Родените на 1-ви август: решителна, творческа и изобре­та­тел­на натура

Общителна личност с жизнена и волева натура, с решителен,  независим и често его­центричен характер. Човек с доминиращо присъствие, който трудно понася неус­пе­хи­те. Надарен е с практичен усет, вътрешна сила, съзидателност, амбиции и воля за постигане на целите, понякога с цената на всичко. Чувството му за хумор лесно може да се превърне в ирония и сарказъм. Притежава решителна, творческа и изобре­та­тел­на натура. Праволинеен е и в много случаи е твърде своенравен в преследването на своите амбиции. По природа е рационален, организиран и предвидлив, склонен към самоанализи и изпадане в периоди на уединение, пише horoskop-astrom.com

В личните отношения и сферата на чувствата тази личност се нуждае от парт­ньор, който да ласкае нейното Его, срещу което ще й дари цялата си преданост и неж­ност.

Роденият на тази дата е прям и директен човек, който обича да контактува с из­вестни личности и с хора на властта. Той умее да влияе на околните и се стреми да по­лучи тяхното признание, но е зависим от общественото мнение. Този иначе неза­ви­сим, об­щи­телен и оптимистичен индивид с лидерски заложби твърдо вярва в право­та­та на своята истина. Стреми се към среда и ситуации, където може да играе важна роля или да направи впечатление със своята оригиналност.

От друга страна това е личност справедлива и дружелюбна, която излъчва по­зи­тив­на енергия и оптимизъм. С нея лесно се общува и работи, ако хората се съоб­ра­зя­ват с характера й. Присъщи са й още качества като оперативност, оригиналност и спо­собност да оказва влияние над другите. Следи какво впечатление прави на околните и обича да бъде забелязана и подобаващо оценена.

Роденият на 1-ви август е инициативен, твърд, дисцип­ли­ни­ран, усърден, отговорен, сериозен и понякога ексцентричен в очите на околните. Убе­ди­телен и настойчив, той не търпи ограниченията, вмешателството или чуждите на­реж­дания, затова обикновено предпочита да работи сам. За него е от особено зна­че­ние да заема ключова позиция.

В делови и професионален аспект тази личност има добри възможности за ус­пеш­на социална кариера и достъп до изпълнителска власт. Благоприятни области за пълноценна реализация са такива като шоу-бизнес и сценични изкуства, политика, ли­те­ратура, право, консултантски бизнес, професионален спорт и др. Най-активна въз­раст – между 35 и 39 години.

Негативни страни: Надценяване, недоверчивост, нетактичност. Раз­драз­­нителност, избухливост, инат. Авторитаризъм, показност, агресивност, взиска­тел­ност, стигаща до педантизъм. Надменност, горделивост, самозаблуди.

В здравословен план са възможни проблеми, свързани със сърце, очи, кръво­об­ра­щение /кръвно налягане/, вестибуларен апарат.

Щастливи числа и дати /за работа, срещи, хазарт и др/: 1, 2, 7, 10, 11, 13, 16, 19, 20, 22, 25, 28, 29, 31

Привличане с хора с рождени  числа от всички месеци: 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 31

Съвместимост /партньори, брак/: Стрелец и Овен


image0 (9K)