Специализирани полицейски акции в Казанлък: Заловени са крадци и производител на „трева“ с боен пистолет

ЗАРАТА: Специализирани полицейски акции в Казанлък: Заловени са крадци и производител на „трева“ с боен пистолет и боеприпаси…

От 07.09.2021 г. до 10.09.2021 г. на територията, обслужвана от РУ-Казанлък е проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на престъпленията срещу собствеността. В хода на същата са установени три момчета – 17-годишен е установен като автор на кражба на соларни лампи, 14-годишен е установен като автор на кражба на велосипед, за друго 14-годишно момче е установено, че е отнело лаптоп.

На 10.09.2021 г. на територията на РУ- Казанлък е проведена специализирана полицейска операция по линия «Наркотици». В хода на същата в землището на гр. Казанлък в имот в местността «Старите лозя» е задържан 28-годишен мъж. Установено е, че в имота са засадени 47 растения от рода на конопа с височина от 2 до 4 м. Намерен е и е иззет кашон пълен със суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана, както и незаконно притежаван боен пистолет, 35 броя боеприпаси, газов пистолет и пневматичен пистолет. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


image0 (9K)