Според сигнал кметът на Калитиново повече от 2 месеца не е бил на работа?

Сигнал до ВМРО: Кметът на старозагорското село Калитиново Иван Енчев Костадинов избран от политическа партия ДПС, не се е явявал на работното си място повече от два месеца.

Сигналът за това подадоха жители на селото до общинските съветници от ВМРО в Стара Загора.
„При срещите като общински съветници с жителите на село Калитиново получихме информация, че кметът на селото, който е от ДПС, не е ходил на работа от 15 декември 2020 г. Дори и да ползва полагаемия си платен отпуск от 22 работни дни, то той отдавна би следвало да се е върнал на работа“, посочи общинският съветник от ВМРО Антон Андонов.
Заедно с колегата си Никола Чакалов ще поискат от Община Стара Загора да бъде извършена проверка дали и как точно кметът на Калитиново изпълнява задълженията си по Закона за местната власт и местното самоуправление. Самите те няколко пъти са правили безуспешни опити да получат отговори от самия Иван Костадинов.
„Очакваме проверката да установи къде се намира г-н Костадинов и как като кмет на населено място, призван да се грижи за него и жителите му, изпълнява задълженията си по Закон. Или може би в Калитиново се прилага моделът на ДПС за дистанционно управление. Всеки български кмет трябва да бъде в пряко съдействие на гражданите. “, коментира Антон Андонов.


image0 (9K)