Тъмата огнена на Злото

Вуду магията – със силата на мисълта си хора, присъстващи на този ритуал, не могат ли да го блокират още докато се извършва?

Много ми хареса материалът за вуду магията и ще се радвам, ако и занапред има подобни. Чела съм няколко книги, както и материали в интернет, но винаги съм била скептична относно идеята, че с купуването на няколко книги и предмети за магия ще мога да променя нечия Съдба, било собствената ми, било чужда. Затова не съм опитвала.

Звучи ми твърде лесно, несериозно, затова и към този ритуал се отнесох с усмивка. Чист театър, копиран от филми. Ако искам да навредя на някого, няма да го правя показно на публично място, защото може ритуалът ми да бъде осуетен дори от случайни минувачи, които може да се окажат по-компетентни от мен.

 Не трябва ли висока концентрация на енергия по време на такъв ритуал, да няма шумове, светлина и всичко, което отвлича вниманието на мага? Не се ли извършва по тъмно успешна магия?

Аз лично не я деля на черна и бяла, защото това са твърде относителни понятия, а на земна и церемониална. Със земната свързвам Уика и всички езически религии. Церемониалната я свързвам с Кабала. Дали втората е по-ефикасна, след като се призовават божества, не зная. За вуду признавам, че съм некомпетентна.

Алена отговаря:

Нима казваш, че освен за вуду си компетентна за всяка друга магия? Или неправилно се изразяваш? Всичко се свежда до умението невидимата енергия, сред която живеем, да бъде управлявана и насочвана към конкретен човек, избран за жертва. Дали ще наречем магията земна, церемониална, бяла, черна, десетки са определенията, всичко се свежда до едно-единствено нещо – сътворяването на зло. Магия за добро няма, любов с магия е смърт.

Магията винаги е насилие над нечия воля, решение, действие, чрез което естественият ход на живота се променя и дори може да се стигне до преждевременния му край. Всяко делене на магията на видове не е нищо повече от оправдание. Мизансцената за направата на магия също е без значение – свещи, кръгове, обърнати пентаграми, черепи, Бафомет и неговите васали, вторачени в портала към геената на Злите сили.

В съзнанието на хората магията се прави на тъмно, защото тогава, в мрака на тъмата се призовават силите на Злото, за да ни служат. Нищо вярно няма в това възприятие, насадено от книгите и филмите. Обученият да прави и разваля магии човек може да се отдаде на заниманието си и сред тълпа, на най-яркото слънце, но при условие, че притежава рядкото умение да се „изключва“ от заобикалящата го действителност. Иначе, да, нужни са тишина, уединение, спокойствие и концентрация. А силите, които се призовават, са достатъчно дейни и на светло.

Безспорно не е за предпочитане направата на магия да бъде демонстрирана пред тълпа зяпачи, независимо дали е театър или непонятна за мнозинството действителност. На този, който го прави, ще му се смеят. Ако наистина го прави и в тълпата има по-сведущ от него, значи си е създал проблем, защото някой е разбрал какво може или не може само по извършваните действия, уж невинни, но всъщност – магия.

Дали може да се неутрализира магията още докато се прави? Да, възможно е, но за единици. При вуду магията не е възможно, защото забиването на иглите е последният етап. Без предходните иглите са нищо. Обезсилването става по друг начин.

Струва ми се, че четеш безразборно и понеже нямаш представа от тази част на зримия свят, която е свързана с незримия, както и със законите на кармата, не успяваш да направиш разграничение между вреда от магия и мисъл-форма.

Мисъл-формата, която е сътворил някой, дори и близък на мразения човек, заради злост и желание за мъст, е много по-страшна от магията, защото облакът на тази мисъл-форма следва човека постоянно, ден и нощ, докато в един момент той не се откаже доброволно от живота. Много пъти съм повтаряла, че мисъл-формата е невидим куршум, който за разлика от изстреляния от оръжието никога на пропуска целта си.

Магията, направена не по правилата, може да „не хване“ нарочения, но мисъл-формата е безпощадна, а на ниво полеви структури можем да я премахваме само четири човека на планетата, защото умеем да странстваме във времето и пространството и ни е позволено да помагаме, ако ни бъде поискано това добро. Но имаме и правото да отказваме, както аз от двадесет години правя.

Тук ще направя отклонение. В предходния брой в материала за вуду, в историята на моята приятелка, чийто живот и този на майка й беше изсмукан и отнет чрез африканска маска, място нямаше да разкажа за едно изключение – маските на догоните.

ДОГОНИ

Африканското племе догони, които „четат“ по звездите, имат свои ритуални маски, но никога не ги правят за зло, а само за племенните си ритуали, свързани с тяхното добруване. Догоните правят също магии, но техните ритуали са обвързани със звездното небе. За тях Вселената е външна и вътрешна, което, казано на съвременен език, означава, че те са наясно, че външната Вселена е необятна, а вътрешната не е една, а билиони малки вселени, каквато е нашата, където има населени с живот звезди, звезди-светила и плеяди. С безкраен интерес слушах разказа на техен магьосник, който прие, след като ме „сканира“, да ми предаде свои знания.

Знам, чели сте много за догоните и тяхната космогония, но личното общуване е съвсем друго нещо. А и как да не ги уважаваш, след като все още този народ, твърде деградирал в настоящето, пази спомена за своите предци, последните заселници на Земята, дошли от невидимата за нас Сириус С. Разказвам това във връзка с техните „магьоснически ритуали“, които не могат да бъдат направени, ако човекът, който ги иска, или другият, за когото се отнасят, няма своя звезда на небосклона, която да виждат, а не да предполагат къде е. Личната звезда, която, ако я открият за човека пред себе си, е тази, която им дава информация дали имат право да извършат желания ритуал, или им е забранено.

Да се върнем на магията на жълтите павета. След като това е показност, която трябва да бъде видяна и да внесе страх и подчинение, тласкащи към нужно някому действие, хората, които са били наблюдатели, мисловно подкрепят ритуала или казано с други думи – те също помагат да се „сбъдне“ целта на изпълнителите. Да не говорим, че дори и когато ритуалът се извършва тайно, но от неподготвени хора, които извън бутафорията на представлението нямат представа какво правят, също си вредят, при някои от тях до степен да си навлекат необратими, бързи или проточени във времето здравословни проблеми.

УИКА

Говориш за Уика, сякаш ти е много легнала на душата. Предполагам, че е защото по книги и филми представят Уика някак лежерно, със симпатия, като наследени от миналото отломки от полезно общение с природата и незримия свят.

След като в Уика вярата в магията е основен постулат на това закърняло в спомена за знанието езическо възприятие за общението между зримия и незримия свят, бъди внимателна. Има ли магия, Злото чака своя миг около нея.

Освен че е земно творение, друго земно в Уика не виждам. Посветените є последователи се опиват с билкови отвари и опиати, за да изпаднат в транс и да успеят да медитират, за да може тяхното астрално тяло да се изнесе в надземното пространство.

Далеч съм от мисълта, че Уика може да е водеща в света на магиите. Аз бих я сложила на място към края на магьосническата редичка. Без да сме предубедени, ще трябва да признаем, че философията на Уика не я рисува в позитивни краски.

Поклонниците на Уика отричат понятията „добро и зло“, „правилно и неправилно“. Техният канон е „Прави това, което искаш, след като не вредиш“. С това разбиране категорично не съм съгласна. Казвам го от нивото на моите знания и умения, защото да „не вредиш“ е нещо относително. За един човек нечия правда е вредна, за друг – полезна. Всичките действия на уиканите се основават на максимата, че всяко сторено добро се връща трикратно, злото също се връща трикратно. Кой обаче е съдникът кое е добро и кое зло?

Тяхното върхово състояние да си в единение с всичко, да си част от всичкото, което се опитват да постигнат чрез различни техники, включително и опиати – подобно на героя на Карлос Кастанеда Дон Хуан, е твърде опасно. Медитацията, призоваването на сили и божества, пеенето, паленето на свещи и други тайни специални ритуали подсилват мистичното, което пък от своя страна укрепва основата на техните вярвания, не винаги човеколюбиви, но всеки прави своя личен избор на кого и в какво да вярва, а вредата също е право на личен избор.

За Кабалата толкова много е писано, книги безброй. Дали възприемаш магията чрез Кабала като церемониална, но със или без енергийно съдържание и мощ, е подробност в определението. Както вече казах, магията е насилствено негативно енергийно въздействие върху човек или група хора, променящо естествения ход на техния живот.

Кабалата е изпълнена с неясноти, особено при по-ниските сефироти и тъй като всяка сефира е повлияна от останалите, начинът за използване и проявлението на тяхната сила води към уклончиви резултати. Доброто не винаги е добро, а злото невинаги застига жертвата. Знам, че Елифас Леви няма да е доволен от думите ми, вероятно и Алистър Кроули, създателят на Ордена на Златната зора, където през 19 век са разработени едни от най-сложните и всеобхватни системи за ритуална магия, но такава е действителността в Кабала, в частта є, отнасяща се до магията.

Магията не е мистика и ласка на различност за егото, а опасно оръжие в ръцете на обучения. В какви дрехи е облечена, с какви загадъчни ритуали є е придадена загадъчна привлекателност е без значение. Магията е зло. Който се заиграва със Злото и с методите на Мрака, се увлича неусетно. Злото повлича в огнената си тъма всеки, който не е Призван и Посветен в умението да общува с него.

Шега с магически ритуали не бива да си правим, защото винаги играчката се превръща в плачка, но мнозина от любителите-извършители са хлътнали в коловоза на Мрака, от който излизането е възможно, но само за Душата и рядко за човека.

Автор: Светлана Тилкова – Алена

www.karm-krag.com


image0 (9K)