Старозагорски ученици – истински огнеборци в оспорвано състезание под Аязмото (МНОГО СНИМКИ)

Надя Трифонова
Надя Трифонова

За надпреварата „Млад огнеборец“, организирана днес на стадиона под Аязмото от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора, разказа за ЗАРАТА инспектор Надя Трифонова.

В общинския кръг на състезанието взеха участие 50 деца от 5 старозагорски училища: СУ „Иван Вазов“, IV ОУ „Кирил Христов“, VI ОУ „Св. Никола“, II ОУ „П. Р. Славейков“ и ОУ „Георги Райчев“. Учениците се съревновават за 18 път във възрастова група от 12 до 16 години.

Децата се представиха изключително отговорно, бяха подготвени на нужното ниво, освен това искрено се забавляваха, влизайки в ролята на истински огнеборци. При провеждането на всички мероприятия от такова естество учениците винаги имат желание да се пръскат с кофпомпите – те все пак са деца, с усмивка сподели Надя Трифонова. Не им разрешаваме, разбира се, въпреки че не е лошо да помислим дали това да не е част от наградата за участие, пошегува се младата и много лъчезарна служителка на РД ПБЗН Стара Загора.

Победител тази година стана младият противопожарен отряд на Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ и те ще представят Стара Загора на областния кръг, който ще се проведе на Градския стадион в Чирпан нa 9 май.

На спортния празник присъства директорът на РДПБЗН Стара Загора – комисар Стоян Колев, секретарят на община Стара Загора г-н Делян Иванов, началник РУО г-жа Татяна Димитрова, Георги Димитров – ръководител звено „Спорт за всички и спортни дейности“ и други приятели на пожарната. Изказваме нашата голяма благодарност на Община Стара Загора за осигурените награди за участниците в състезанието и пожелаваме успех на победителите в Областното състезание на отрядите, завърши разказа си за събитието инспектор Трифонова.


image0 (9K)