Съдът остави в ареста мъж с 18 присъди за притежание на метамфетамин

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 32-годишен мъж за държане на наркотични вещества

Георги Ф., на 32 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

На 29 юли 2017 г. ,в Стара Загора, около 4 часа, обвиняемият Георги Ф. бил спрян от полицейски служители, които извършвали проверка. При извършено претърсване, обиск и изземване, в дрехите на обвиняемият била намерена полиетиленова торбичка с клипс-система на затваряне, която съдържала жълтеникаво на цвят прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест то реагирало на наркотично вещество – метамфетамин.

[ad id=“237001″]

До момента Георги Ф. е осъждан 18 пъти за престъпления от общ характер, като са му били налагани ефективни наказания „лишаване от свобода“ за извършени от него кражби, грабежи, хулиганство, държане и разпространение на наркотични вещества. Обвиняемият е освободен условно предсрочно от затвора на 22 декември 2016 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георги Ф. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Георги Ф. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)