С 15% със стара дата от 01.01.2023Г. ще бъдат увеличени заплатите в общинската администрация на Казанлък

С 15% със стара дата от 01.01.2023Г. ще бъдат увеличени заплатите в общинската администрация на Казанлък, научи ЗАРАТА

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес в Зала №6 на сградата на Общината с общинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералния секретар в Казанлък на КТ „Подкрепа“ Цветанка Пискова. От синдикатите изразиха удовлетворение от постигнатото с техни усилия допълнително увеличение с 305 млн. лв., които не бяха предвидени при внасянето на Бюджет 2023 в Народното събрание, а са необходими за музеи, галерии и регионални библиотеки.

„Най-важната новина е, че гласуването на държавния бюджет, макар и късно, ще ни даде възможност да увеличим заплатите на всички звена към общинска администрация с 15 на сто, считано от 01.01.2023 г.“, отбеляза Кметът Галина Стоянова. По нейно предложение, предстои решение за това да бъде гласувано от общинските съветници на редовната сесия през септември.

Участниците в срещата обсъдиха предложението на синдикатите за връщане на класа за професионален опит за служителите в държавната и общинската администрация и започване на разговори за изработване на колективен трудов договор на общинско ниво в социалната сфера.


image0 (9K)