Таня Славова, управител на „Мересев“ в Стара Загора, е Ангелът-Спасител за Елица, която е продавана от роднините си

Таня Славова, управител на „Мересев“ ЕООД Стара Загора е седмият номиниран за Годишната награда „Добрият Самарянин“ 2017.

Преди няколко години Таня Славова, управител на предприятието за хора с увреждания в Стара Загора приема след молба за работа при себе си Елица. Тя е с лека степен на умствена изостаналост, без семейство, току-що напуснала Дома за деца с умствени увреждания в с. Петрово, разказват от Сдружение „Самаряни“, учредители на награда.

[ad id=“255238″]

Скоро, след започване на работа узнали за това, че Елица вече е извън социалното заведение, нейни роднини я прибират под предлог, че ще се грижат за нея, но я принуждават да проституира. Научила за това, Таня Славова, с помощта на институциите успява да спаси Елица от алчните й роднини на няколко пъти. Осигурява й освен работа и стая за живеене в предприятието, която мебелира подходящо.

[ad id=“226585″]

Така младата жена заживява и работи в по-сигурна среда. В един момент Елица изпада в тежка психическа криза и г-жа Славова я откарва в Спешен център. Там не могат да й помогнат и се налага Таня Славова да я откара със собствения си автомобил и на свои разноски в София. Поема престоя й в здравно заведение.

И до днес Елица живее и работи в „Мересев“ЕООД и разчита на подкрепата, съвета и грижата на Таня Славова, която за нея е повече от майка. Тя е нейният Ангел-Спасител.

Г-жа Славова приема Елица като свое дете и не вижда нищо неестествено, че се грижи за нея, като отделя от времето, вниманието и парите си за нейното нормално съществуване. Никога не е считала, че е необходимо някой да й благодари или да разказва за добрината й.

Номинацията е изпратена от екипа на Радио Стара Загора.

Кои са останалите добротворци, номинирани за Годишната награда „Добрият Самарянин“2017 вижте ТУК


image0 (9K)