Христо Стоичко: България ще се класира за Евро 2021

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю пред унгарските медии два дни преди предстоящия полуфинален плейоф за класиране на Евро 2021 между България и Унгария.

Двубоят ще можете да гледате НА ЖИВО по БНТ 1 в четвъртък от 21:45 ч.

Носителят на „Златната топка“ за 1994 г. е убеден, че „трикольорите“ ни ще победят Унгария и дори ще се класират за форума догодина.

Ето какво каза Стоичков пред унгарското издание „Index“:

„Георги Дерменджиев е фантастичен треньор. Беше страхотен играч, а сега и селекционер. Той е с десетина години по-голям от мен, не сме се засичали по време на моята кариера, но дълбоко го уважавам. Иначе настоящият национален тим е съставен предимно от момчета, които играят в българското първенство. Представихме се много добре в последните две срещи – завършихме 1:1 с Ирландия и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет. И затова съм сигурен, че ще спечелим срещу Унгария“, каза Стоичков.

На факта, че унгарският тим е 8 места пред България в ранглистата на ФИФА, голмайсторът от САЩ ’94 заяви:

„Класирането и ранкинга са само числа. Мачът е в София, на Националния стадион „Васил Левски“. Ще има 20 000 фена – всички тези българи ще бъдат дванадесетият играч в националния ни отбор. Не мога да си представя, че няма да спечелим. След това излизаме срещу Исландия или Румъния – те също ще са добре дошли у дома. Ще бъдем на Европейско първенство“, убеден е бившият национален селекционер Христо Стоичков.


image0 (9K)