Японец открива събора „Богородична стъпка“

Японецът Ацуфуми Уджийе ще танцува минути преди официалното откриване на XVI Национален тракийски фолклорен събор  „Богородична стъпка“. Младежът е част от състава на Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора. Откриването на традиционния събор – утре в 11 ч. в градината на курорта Старозагорски минерални бани.

Обичаме града си. Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора

Ацуфуми репетира заедно с момичетата 2 пъти седмично от съвсем неотдавна, но от общо 3 танца за откриването в 10,30 ч. – „Чачак“ от Северозападна България, „Рипни Калинке“ /Родопите/ и „Батут“ от Северна България,  ще участва в 2 /последните два от изредените/. Ще бъде облечен в българска мъжка национална носия, пише dolap.bg.

Ацуфуми или както накратко го нарекоха момичетата Ачо – е техен абсолютен любимец.

Общоградски поход към Богородична стъпка в събота

Програма на „Богородична стъпка” 2021

Заканили са се, ако доведе в България любимото си момиче Сачи, да му направят голяма българска сватба. Обичат след репетиции да го водят на кръчма и той определено харесва някои местни специалитети.

Транспорт за Национален тракийски събор „Богородична стъпка“

Ацуфуми Уджийе е артист-оркестрант в Държавна опера-Стара Загора, виртуоз на ударните инструменти. Бакалавър по музика от Музикалния колеж Кунитачи, Япония, специализирал е в Милано, бил е лектор в Музикалното училище в Кремона, Италия, както и много пъти – в Токио. Интересът му към българския фолклор е огромен, разбира и говори български доста добре. Освен с народни танци, посещава и уроците по балет за възрастни, които организира Държавна опера-Стара Загора в почивните дни.

Транспорт за Национален тракийски събор „Богородична стъпка“

 

 

 


image0 (9K)