Hyundai показа невероятна концепция и спортен автомобил в Сеул

Източник: www.hyundaibg.bg

– Световна премиера на новия лайфстайл CUV концепт Enduro
– Концепция на автомобил със средно разположен двигател – RM15

Hyundai Motor Company представи изключителни автомобили по време на 11-ия автосалон в Сеул. Градската CUV (crossover utility vehicle) лайфстайл концепция Enduro направи световна премиера. Името идва от Endurance, или издръжливост. Визуално Enduro комбинира дизайна на SUV с ендуро мотоциклет от най-тежките състезания на планетата. Enduro е проектиран да бъде перфектен партньор за хора, които живеят в модерните градове и водят енергичен и атлетичен начин на живот. С комбиниране на груби и изчистени форми, Enduro създава чувство за приключение и свобода за шофьора и пътниците.

[ad id=“225664″]

Enduro е професионален инструмент на тези, които искат да избягат от обикновеното. Използва нова интерпретация на трапецовидната решетка на Hyundai и видимо показва ниския си център на тежестта, създавайки чувство за стабилност. Алуминиево аеро крило свързва бронята с решетката, подсилвайки характера на Enduro.

В профил Enduro изглежда като кросоувър с повишен клиренс, SUV брони и прагове, които предпазват, но и говорят за мобилност и увереност. С-колоните са екипирани с уникални аеро елементи, а страничните престилки имат стъпенка за по-лесно товарене на багажника върху покрива.

Отвътре Enduro е проектиран със същата страст като отвън. Hyundai Advanced Design Team е създал емоционална концепция, която създава чувство за динамика.

[ad id=“263680″]

Арматурното табло и централната конзола предлагат комбинация от хоризонтални и вертикални елементи, които се отличават със спортен и издръжлив характер. Салонът изглежда проектиран около шофьора, създавайки динамична атмосфера.

Спортната концепция RM15
RM15 (Racing Midship 2015) има агресивен стил и средно разположен двигател, с който Hyundai Motor показват страстта си към моторните спортове и развитието на напредничави технологии. Основната структура на RM15 е базирана на алуминиева пространствена рама, облечена в леки и здрави панели от карбонови полимери (CFRP). Панелите са оцветени в характерните за компанията цветове и лого на N бранда (синьо, черно, червено и Hyundai синьо), които могат да се видят на рали колата Hyundai i20 WRC.

Двигателят е Theta 2.0 литра T-GDI, монтиран зад салона и пред задната ос, оптимизирайки разпределението на масата. 4-цилиндровият турбомотор е с 300 к.с. при 6000 об/мин и задвижва задните колела през 6-степенна механична трансмисия. Максималният въртящ момент е 383 Нм при 2000 об/мин, а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч само 4,7 сек.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)