Подслушано от фейса – разговор на старозагорци със сутрешното кафе

55 мин. · Stara Zagora · Редактирано ·

 Не схващам какво им е направила Мая на „стотиците протестиращи“!

Имаше свободна позиция, жената кандидатства, избраха я… Е и!
Това че вашите (и моите) критерии за заемащия позицията не съвпадат с качествата на избрания е факт. Но защо Мая да е виновна? Виновникът е този, който е избирал, а не този, който е кандидатствал. Не ли?
Тълпата е толкова настръхнала и лесно поддаваща се на всякакви манипулации, че е безумно лесно да бъде подкарана в каквато някой си си пожелае посока.
Да не би това да е „революционната ситуация“, за която ни учеха едно време по разните политически науки? Доколкото си спомням масата трябвало да се докара до положение да няма какво да губи. Дали докараха мат’ряла до положение да няма какво да губи?

 • Dinko Peychev и Павлина Делчева харесват това.
 •  Margarita Jeliazkova Нищо не ИМ е направила Мая. Работата е там, че това не е ‘служба’ в кварталната бакалница, а длъжност, за която изключителната квалификация е да бъде приета от широки слоеве на населението и да не е извор на конфликти. За въпросната жена това просто не важи, защото често и по особено арогантен начин е изразявала позиции, които са били целенасочено и невъзпитано обидни за една част от хората, включително моята скромна милост. В последните години госпожа Манолова се проявяваше особено усърдно с просташки-предизвикателното си поведение. Това я прави неподходяща за длъжността на омбудсман. Тя се сампредложи, а БСП издигнаха кандидатурата й, което не ме изненадва. Гласувалите тайно, като мишки, пак са правили пазарлъци. Всичко това, не само Мая, е гнусно и има единствено за цел да се подиграе с основните институции на държавата и да ги изпразни от всякакво съдържание. 
  Така че не ми пречи Мая, гнус ме е от всичко, което представлява.
 • Diana Iskreva Напълно съм съгласна, Марго, с всичките ти аргументи.
  Въпросът е, че всеки има право да се кандидатира за каквато си иска позиция, но… Има процедура за избор; има натоварени с отговорността да избЕрат квалифицирания кандидат…
  Избиращите се провалиха! И протестът трябва да е срещу тях! Срещу онези 240 парчета, които с всяко свое решение ни вкарват още по-дълбоко в батака….

  Не ли?
 •  Margarita Jeliazkova Съгласна съм донякъде. Обикновено обаче протестът е срещу символи. Сега се намери един особено гнусен символ. Тя самата би могла да се оттегли, ако установи, че не е приемана. Холандският кандидат преди половин година се оттегли за нещо много по-дребно, както писах вчера.
  • Diana Iskreva Какво им е несимволичното на онези дето търкат седалките в „парламента“ smile emoticon
  • Margarita Jeliazkova Виж сега, аз също смятам, че протестът трябва да е насочен към парламента, но разбирам защо се насочва към Мая.
 • Diana Iskreva Марго, само по една линия не съвпада мнението ми с твоето smile emoticon
  Много се изкефих на „тайното гласуване“ smile emoticon От една страна си мисля, че допустимо за личности да се гласува тайно.
  От другата по-забавна страна, обаче, това гласуване разкри, че нещата в „Па
  рламента“ действително излизат от контрол ако няма някой с фулмастер да им казва как точно да гласуват smile emoticon
  Иска ми се някой нормален и партийно безпристрастен анализатор да каже какво точно се случи: дали е бунт на мравките вътре, дали е недоволство от големината на кокала…. или пък пак са се намерили идиоти, които просто да не са разбрали за какво се гласува smile emoticon
 • Peter Zhelyazkov Извинете за тъпия въпрос, но някой може ли да ми обясни защо е необходима тази длъжност на обществото. Моля бъдете внимателни с доводите си. Говоря за причини, което ще рече че става дума за нещо, с което омбудсманът е уникален и дейността му я няма в нито една друга държавна, обществена или частна институция?!
 • Diana Iskreva Е сега де, Peter Zhelyazkov, ами и ние барабар Петко с мъжете. То на нас и „парламент“ не ни трябва – защото не върши нищо полезно за обществото smile emoticon
  При хората не е така! Защо ли?
 • Margarita Jeliazkova Окбудсманът е институция, която е с шведски корен, както се вижда от името. В другите страни започва да се въвежда от шейсетте години насам. В Бъгария специално е въведена, за да могат нашите пишман-управници да се изфукат пред Ес, възприемано от тях като „онези горе“, че и ние имаме таквоз нещо и следователно сме се демократизирали. Ще пиша повече на моята стена по-късно.
 •  Diana Iskreva Сега сериозно! На мен лично не ми е направило впечатление институцията омбудсман да е направила каквото и да било, което да я е направило неотложна потребност за българските граждани.
  Затова и лично на мен никак не ми е мъчно, че предишният не беше преизбран. Викат че много му бил успешен мандатът… и до последния момент не можа да се намери кой да му издигне кандидатурата отново… Абе smile emoticon
  •  Peter Zhelyazkov Мисля, че с коментарите на МЖ и ДИ става ясно, че институцията е безсмислена. Тогава въпросът кой ще я заема е напразно хабене на интелектуални усилия. В тази страна има много по-големи тъпотии от това, че някоя си Мая Манолова е станала омбудсман. Например това, че според родните бюрократи смъртният акт и и акта за раждане имат давностен срок 6 месеца. Като че ли някой през това време може да възкръсне.
  • Margarita Jeliazkova Ами ето за такова нещо би могъл да се отнесеш към омбудсмана, ако работи като хората, а не като Мая Манолова smile emoticon
  •  Diana Iskreva Давност на акт за смърт и раждане! Каква иновативност!? Колко пари ще ни струва в похабено работно време за издаване и преиздаване и в дърважни такси; в дрямане по опашки… Гениални!
   Да се яуди човек ние като сме толкова гениални smile emoticon как пък толкова тъп народ сме избрали и им плащаме да вземат такива гениални решения… и по този начин да ни управляат… живота

image0 (9K)