От МВнР препоръчват на българските граждани да отложат планирани пътувания до Турция

Министерството на външните работи предупреждават, че след обявеното в Турция извънредно положение е възможно ограничаване или пълна забрана на трафика по суша, вода и въздух в отделни райони, с времетраене по преценка на органите за сигурност.

Затова от Министерството настоятелно препоръчват на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката.

В случай на неотложна необходимост от пътуване, те следва да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение на цялата територия на Република Турция и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.
При необходимост от съдействие българските граждани да продължават да се обръщат към дипломатическите и консулските ни представителства в Република Турция.

Предвид предстоящия засилен полицейски контрол и проверки, задължително е българските граждани да носят винаги със себе си документи за самоличност.

От ведомството посочват, че в Анкара вече има случай на застрелян водач на автомобил, неподчинил се на заповед за проверка. Очаква се утре да бъдат публикувани конкретните мерки свързани с въвеждането на извънредното положение.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.