НАЙ-НОВИ:

Урок по родолюбие във II ОУ „Петко Р. Славейков“

Националният празник 3-ти март, учениците от СИП „Словесно – изпълнителско изкуство“ отбелязаха с литературно – музикална програма, посветена на героичното минало на българския народ и саможертвата на националните герои, чиято пролята кръв роди свободата.

На сцената оживяха образите на Аспарух, Омуртаг, Крум, Симеон, Иван – Асен II, Ботев, Левски, Бенковски, Райна Княгиня, а възрожденските песни на четвъртокласниците изпълниха с гордост и патриотизъм присъстващите.

Тържествен урок по родолюбие „Син съм на земя прекрасна“ представиха учениците от II а клас с класен ръководител г-жа Илиана Даскалова

Макар само на осем, учениците категорично демонстрираха големия си интерес към нашето героично минало, показаха знания за живота и делото на героите, дали живота си, за да превърнат мечтата за свобода в реалност.

Малките родолюбци вдъхновено рецитираха стихове и пяха патриотични песни.
Тържественият урок завърши с работа по екипи. Капитаните на отборите представиха постери с интересна информация за емблематични паметници.

-->

Госпожа Желязкова поздрави участниците и публиката с предстоящия Национален празник и пожела да бъдат живи и здрави, да бъдат горди и вдъхновени българи. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови