Болница „Тракия“ уволни служителя, върнал родилката

Ръководството на МБАЛ „Тракия“ извърши проверка по случая с бременна жена от Ямбол, която е била върната от лечебното заведение на 10 декември и уволни служителя, върнал родилката

Родилка от Ямбол потърсила помощ в старозагорски болници – не я приели

Ето официалната позиция на болницата, изпратена до ЗАРАТА:

Позиция на ръководството на МБАЛ „Тракия“ ЕООД – Стара Загора относно излъчен репортаж на 16.12.2020 г. за случай с неприета бременна жена

Ръководството на МБАЛ „Тракия“ извърши проверка по случая с бременна жена от Ямбол на 10 декември 2020 г. в ранните часове на деня.

Проверката установи, че дежурният служител, който е посрещнал бременната жена и близките й, не е изпълнил основни свои задължения от правилника и инструктажа за работа с пациенти, а именно, незабавно да извика дежурния акушер-гинеколог от АГ-отделението на болницата, което работи в денонощен режим.

С решение на ръководството на болницата служителят е освободен от длъжността.

Екипът на МБАЛ „Тракия“ изказва съжаление за допуснатата небрежност от страна на служителя и уверява, че са взети всички мерки подобни случаи повече да не се повтарят.

За разлика от болница „Тракия“, УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“ не е излязла към момента с официална позиция, освен вече дадената: „УМБАЛ“ не обслужва пациенти от Ямбол, освен ако не са спешни. Предвид факта, че жената е родила 6 часа по-късно в Бургас, би било добре да се даде сериозно определение на термина „спешни“. 


image0 (9K)