Електрическо табло насред улица е атракция в Пловдив

Електрическо табло попадна по средата на улица след ремонт на пътната настилка, предаде БНТ. Живущите наоколо обаче не го възприемат като атракция

Преди месец на улица „Детелин Войвода“ в пловдивския район „Централен“ започва дългоочакван ремонт. На това място е имало път с разбити тротоари, а електрическото табло било до ограда. След подмяна на уличната настилка обаче тротоарите са премахнати и съоръжението остава по средата на пътя.

Сега живеещите в близките кооперации са принудени да заобикалят таблото.

„Абсолютно не е безопасно. Виждате като е ударено в момента, дори кабелите се виждат. Няма как да е безопасно. Тук винаги може някой на заден ход да го удари. Когато го удариха, спря тока на двете кооперации“, коментира Светозар Иванов.

„Той е опасен буквално. Някой, ако се удари по невнимание може да пострада и то сериозно“, допълни и Мартин Иванов.

От електроразпределителното дружество, чиято собственост е таблото, заявиха, че то е обезопасено. Обещаха скоро то да бъде изместено на подходящо място, така че да не пречи на движението.

„То ще бъде изместено там в непосредствена близост. Мястото вече е съгласувано с местната администрация, така че да отговаря на новия вариант на улица, тротоар, както е съобразно новата настилка“, каза Крум Косев – говорител на Енергоразпределение ЮГ.

Прочетете повече за случая на dnes.dir.bg


image0 (9K)