Кампанията „Чудната елха“ на старозагорския Омбудсман Надежда Чакърова зарадва децата с увреждания

В навечерието на Коледа старозагорският Омбудсман Надежда Чакърова предаде лично над двеста и петдесет комплекта за рисуване и моделиране, както и много образователни игри на децата с увреждания от центровете за работа в общината.

„ Инициативата за поредна година премина изключително успешно, благодарение на обединените дарения на много граждани, които се присъединиха и създадохме усмивки и вълшебства заедно. Днес им предадох цялата ни любов, а децата ни отвърнаха със същото. Старозагорци са хора със сърца и го доказахме отново.

Надявам се, че ще превърнем „Чудната елха“ в устойчива традиция, най-вече заради примера деца да помогнат на деца и пожелавам на всички здрава, мирна и светла Коледа и Нова Година“, сподели Надежда Чакърова.

В кампанията участваха младите омбудсмани, деца, родители и учители от ДГ 66 Детски рай, 11 “И” клас на ГПЧЕ “Ромен Ролан”, съвместно с книжарница Макси Микс, децата от Второ ОУ “П. Р. Славейков”, УС на ППМГ “Гео Милев”, ПГСАГ “Лубор Байер”, екипа на Районен съд, Лайънс Клуб Аугуста, фирми, организации и много граждани, чрез което стана възможно да се обхванат всички деца в центровете и защитените къщи.

А през месец януари по предложение на фондация “Постижения” ще бъдат изложени рисунки на децата от центровете на национална изложба за да бъдат поощрени и наградени малките таланти.


image0 (9K)