Лекарите от пловдивският онкодиспансер отричат вина за ненужни операции на пациенти

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Пловдив завяват, че данните за извършвани ненужни операции са лъжа. За конкретния случай, който показва пациентка с отстранена гърда, д-р Антоанета Томова , член на научното дружество по онкология, обяснява че се касае за рядък доброкачествен тумор, който имитира злокачествен и едва след постоперативните хистологични изследвания се доказва, че е доброкачествен, предаде bTV.

Пациенти, лекувани в момента в центъра подкрепят на лекуващите ги медици. За случаите, оповестени в публичното пространство, няма постъпили жалби и оплаквания от пациенти в КОЦ-Пловдив.

Припомняме, че Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по материали в медиите, относно незаконни медицински практики – сгрешени диагнози, ненужни операции на пациенти и др. в Комплексния онкологичен център в гр. Пловдив.

Разпоредена е проверка за причиняване на тежка или средна телесна повреда другиму поради незнание, или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Ще бъдат изискани данните от медицинския одит, извършен от Министерството на здравеопазването, всички материали от излъчени телевизионни предавания и публикации в медии за пострадали лица, както и са планирани други действия с цел събиране на възможния обем от данни.

Медиците от лечебното заведения смятат, че по този начин ще изчистят името си.


image0 (9K)