През погледа на главния редактор: Не вярвам сега да са „стоплили“

Живка Кехайова

Днес ген. Атанас Атанасов от ДСБ и Костадин Костодинов – „Възраждане“, излязоха с уникалното откритие, че видиш ли – между МВР и прокуратурата, между ДАНС и КПКОНПИ, се водела война.

Не вярвам сега да са „стоплили“ – от месеци го пишем. Последно по темата писах неотдавна за пореден път:

През погледа на главния редактор: Всяко куче може да бъде куче-водач, стига да не ти пука къде отиваш

Явно чак сега имат сметка да го отбележат. Да видим кога ще дойде сметката и на останалите.

Ако пък някой вземе, че и „разбере“ кой подпали войната в полза на престъпността – златния президентски Рашков, ще е направо чудо. Чудо ще е и ако след Рашков някой успее сравнително бързо успее да напасне силовите институции да си вършат работата – т.е. да се борят с престъпността, независимо чия и каква.

Прокуратурата днес „перна“ през пръстите шефа на ГДБОП Калин Стоянов и му предяви обвинение. Това вече накара някои от странно заспалите ни политици да „прогледнат“.

Преди това пък експравосъдния министър „плесна“ заместничката на Гешев със скалъпено дисциплинарно наказание през ВСС.

Ама прокуратурата не ще да „перне“ през пръстите Рашков, а уж иска. Не че не може, `а на бас, че може да извади документи и факти за ежеседмично годишно предаване. Ама им се ще да стане някак така – по-фино и лицеприятно, без да се сритат и с новото правителство. Между другото имам усещането, че новото правителство само ще се зарадва, ако някой ги спаси от президентския „спасител на щат“.

Рашков пък много иска да се разправи с Гешев, но някой друг да бръкне в кестените вместо него – в служебното правителство юркаше горкия Янаки Стоилов. Дали ще може да юрка сегашния правосъден министър? Защото и сам знае, че вземат ли да изнасят реална информация един срещу друг – не дребни клюкотевини, ще стане страшно и за него.

И какво, по стара наша максима, като се ритат атовете, магаретата го отнасят – без значение чии са.

А колко „магарета“ ще го отнесат по регионите не ми се мисли. Днес Рашков уточни, че ще цапардоса 350 през 2022 година. Гешев не ги уточнява тези цифри.

Когато силовите структури в държавата се държат, или са групировки, скоро групировките ще започнат да се държат като силови структури. Неизбежно е. Все още достатъчно хора помнят 90-те. Опичайте си акъла, ей!


image0 (9K)